V říjnu provede ŘSD údržbu tunelů v Brně. Uzavírky budou hlavně v noci

Tunel v Brně. Pramen: ŘSDTunel v Brně. Pramen: ŘSD

Výjimkou z nočních uzavírek bude údržba v Královopolském tunelu, během které bude nutná i denní uzavírka obou tubusů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude během října provádět údržbu brněnských tunelů, což se neobejde bez jejich uzavírek. Konkrétně jde o tunely Hlinky, Pisárecký, Královopolský a Husovický.

„Práce není možné realizovat bez uzavírky. Abychom co nejméně omezili provoz, ve většině případů půjde o noční uzavírku od 21:00 do 5:00, tedy v době minimálního provozu. V každém tunelu budeme pracovat jen pár dnů,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková. Údržba začne 1. října v tunelu Hlinky a potrvá maximálně čtyři dny.

Výjimkou z nočních uzavírek bude údržba v Královopolském tunelu, během které bude nutná i denní uzavírka obou tubusů. „Královopolský tunel zatím jako jediný v Brně umožňuje jízdu v obou směrech. Této skutečnosti využijeme ve dnech 13. až 15. října, kdy bude přes den obousměrně v provozu vždy jeden tubus,“ doplnila Trubelíková. Ve dnech 15.–17. října budou přes víkend uzavřeny oba tubusy. Další údržba pak už bude pouze v noci.

Silničáři v tunelech provedou například servis větrání, údržbu dopravního značení, kontrolu napájecí soustavy včetně záložního napájení, protipožárního zařízení nebo osvětlení.

Tagy brno ŘSD tunely
8 komentářů