ŘSD upraví rušnou křižovatku u Mladé Boleslavi

Křižovatka u Řepova na silnici I/16. Foto.: Google Street ViewKřižovatka u Řepova na silnici I/16. Foto.: Google Street View

Kvůli střídání směn v automobilce je křižovatka pravidelně za hranou kapacity.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo stavební povolení pro zkapacitnění křižovatky na silnici I/16 u Řepova. Jde o křížení hlavního tahu na Jičín s odbočkou do Řepova a průmyslové zóny.

Stavební práce plánujeme zahájit na přelomu 1. a 2. čtvrtletí 2022. Pokud proběhne výběrové řízení a představební příprava bez větších průtahů, je zde možnost zahájit stavbu ještě v tomto roce,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Odhadovaná hodnota zakázky je 30 milionů korun.

U Řepova dojde k rozšíření zpevněné plochy v rámci silničního pozemku pro prodloužení připojovacího pruhu na normové parametry pro návrhovou rychlost 70 km/hod. „Dále se pak jedná o úpravy vodorovného a svislého dopravního značení,“ dodal Buček.

Křižovatka se dostává zejména ráno a odpoledne v dopravní špičce na za hranici své kapacity, což vede k tvorbě kolon. Důvodem je především střídání směn ve Škodě Auto a velké množství aut směřujících do a z průmyslové zóny v Řepově.

Křižovatka u Řepova. Zdroj: ŘSD

Křižovatka u Řepova. Zdroj: ŘSD

 

Tagy I/16 Ředitelství silnic a dálnic Řepov ŘSD
20 komentářů