ŘSD upraví problémovou okružní křižovatku na dálničním přivaděči v Budějovicích

Místo vzniku nového bypassu mezi Okružní ulicí a lišovskou výpadovkou. Pramen: ŘSDMísto vzniku nového bypassu mezi Okružní ulicí a lišovskou výpadovkou. Pramen: ŘSD

O zřízení nového bypassu se v Českých Budějovicích mluví několik let.

Problematická okružní křižovatka na dálničním přivaděči na severním okraji Českých Budějovic dozná během příštích dvou měsíců úprav, které mají ulehčit řidičům život. Stavební práce začnou tuto sobotu a potrvají dva měsíce. Provede je společnost Swietelsky stavební.

Hlavní úpravou projde výjezd z Okružní ulice ve směru od Rudolfovské třídy na dálniční přivaděč ve směru na Prahu a Jindřichův Hradec. Na Okružní ulici před okružní křižovatkou se totiž denně tvoří dlouhé kolony, neboť řidiči se jen těžko dostávají na okružní křižovatku, skrze kterou vedou přednostní pruhy ve směru silnice I/34 (dálniční přivaděč). Nově bude možné se z Okružní napojit rovnou na silnici I/34 pomocí nového bypassu.

„V celkovém součtu tak budou z okružního pásu křižovatky nově vytaženy tři jízdní pruhy. Nově vybudovaný bypass bude po dosažení potřebné délky následně ukončen a dojde k jeho připojení ke stávajícím dvěma jízdním pruhům na komunikaci,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce na křižovatce si vyžádají dopravní omezení, která by podle ŘSD neměla výrazně ovlivňovat provoz. „Až na výjimky budou po dobu trvání stavby pro dopravu zachovány vždy 2+2 jízdní
pruhy,“ doplnil Koloušek.

O zřízení nového bypassu se v Budějovicích mluví několik let. Jízdu po Okružní ulici, která částečně supluje chybějící obchvat, navíc v posledních měsících komplikují uzavírky v souvislosti s výstavbou logistických hal na přilehlých polích.

Tagy České Budějovice D3 I/34 okružní křižovatka ŘSD
11 komentářů