ŘSD přestaví křižovatku u Chlumce v blízkosti D8 na okružní

Křižovatka na silnici I/30 u Chlumce. Foto: Google Street ViewKřižovatka na silnici I/30 u Chlumce. Foto: Google Street View

Křižovatkou denně projede přes 12 tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic chystá na dalším úseku silnice I. třídy přestavbu rušné křižovatky na okružní. Krajský úřad Ústeckého kraje zahájil stavební řízení na proměnu křižovatky silnic I/30 a III/25357 u Chlumce. Místem denně projede přes 12 tisíc aut.

Posun v přípravě oznámilo ŘSD na svých stránkách. „V místě se zvýšenou intenzitou dopravy tak dojde k zásadní změně dopravního režimu. Pro chodce bude úprava znamenat zvýšení bezpečnosti při pohybu k autobusovým zastávkám ležícím u křižovatky. V nynějším stavu totiž nejsou v místě zřízeny žádné chodníky ani přechody, a tak je přecházení vozovky rizikové,“ popsalo ŘSD chystanou změnu.

Okružní křižovatka má navržený vnější průměr 42 metrů. Šíře okružního jízdního pásu je 5 m. Do křižovatky jsou napojeny celkem čtyři větve, které zajistí připojení ze všech dotčených směrů. Ty jsou u jednotlivých větví křižovatky následující: větev 1 (Ústí nad Labem), větev 2 (Chlumec), větev 3 (Teplice), větev 4 (Chabařovice). Křižovatka má vyjít na 21 milionů korun. Na financování se bude Chlumec podílet částkou ve výši 364 tisíc korun na úpravu chodníku.

Křižovatka na silnici I/30 u Chlumce. Foto: Google Street View

Křižovatka na silnici I/30 u Chlumce. Foto: Google Street View

Nová okružní křižovatka na silnici I/30. Foto: ŘSD

Nová okružní křižovatka na silnici I/30. Foto: ŘSD

Tagy I/30 okružní křižovatka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
16 komentářů