ŘSD pokračuje s přípravou na obchvat Vrchů na silnici Nový Jičín – Opava, chystá geologický průzkum

Silnice I/57 v obci Vrchy. Foto: Google Street ViewSilnice I/57 v obci Vrchy. Foto: Google Street View

Stavba má podle plánu ŘSD začít v roce 2027.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje s projektem stavby obchvatu na silnici I/57, která má odvést dopravu z obce Vrchy na Novojičínsku. Silničáři uzavřeli jeden z prvních kontraktů, který je potřeba pro zahájení stavby obchvatu. „Byla uzavřena smlouva na zpracování dokumentace předběžného geotechnického průzkumu,“ informovala ŘSD na svém webu.

Výsledky budou podkladem pro následné zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí (DÚR), anebo případně pro projektovou dokumentaci pro společné stavební povolení. Už v červnu letošního roku byl pak schválen projekt celé stavby. Nový úsek o délce 6,5 kilometru by měl vyjít na téměř 830 milionů korun. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Cílem celé stavby místního obchvatu je odvedení tranzitní dopravy z obce a ze stávající silnice I/57. Po nové silnici pojedou auta rychleji. Hotový obchvat bude součástí důležité regionální spojnice mezi Opavou a Novým Jičínem. Vznikne také nový ekodukt pro přechod zvěře, tři mosty a úpravou projdou i okolní polní cesty a cyklostezky, které stavba obchvatu naruší a některé jejich úseky se tak budou muset přebudovat.

Práce by podle současných plánů měly začít v roce 2027, hotovo má být o dva roky později.

Mapa obchvatu Vrchů. Foto: ŘSD

Mapa obchvatu Vrchů. Foto: ŘSD

Tagy I/57 Obchvat Vrchy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů