ŘSD otevřelo po opravě zlešické zatáčky na silnici I/4 u Volyně

Zlešické serpentiny na silnici I/4. Pramen: ŘSDZlešické serpentiny na silnici I/4. Pramen: ŘSD

Nebezpečné zlešické serpentiny by v budoucnu měly z vytíženého tranzitní tahu díky obchvatu Volyně zmizet.

Po téměř tři měsíce trvající opravě projedou od dnešního dne řidiči zlešickými zatáčkami na silnici I/4 mezi Volyní a Vimperkem opět bez omezení. Skončila úplná uzavírka silnice, která výrazně omezovala zejména kamionovou dopravu. Stavební úpravy zhruba dvoukilometrového úseku vyšly na 33 milionů.

Úplná uzavírka platila po celou dobu stavby, během které silničáři mimo jiné vyměnili vrstvy vozovky a zpevnili svah pod komunikací. Silnice vyžadovala opravu už delší dobu, neboť vykazovala řadu závad, například vyjeté koleje a rozpad vozovky.

„Opravou komunikace došlo k obnovení protismykových vlastností vozovky a také k obnově rovnost krytu vozovky. Tím se zlepšila kvalita samotné komunikace a také bezpečnost a plynulost
provozu na ní,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Adam Koloušek.

Nebezpečné zlešické serpentiny u vrchu Betaň by přitom v budoucnu měly z vytíženého tranzitní tahu k česko-bavorskému hraničnímu přechodu Strážný/Phillipsreut zmizet. Stát by se tak mělo koncem 20. let díky výstavbě obchvatu Volyně, jehož jižní ukončení bylo posunuto na jih až za obec Zlešice.

ŘSD záměr koncem září poslalo k posouzení vlivů na okolí (EIA), zatím do tzv. zjišťovacího řízení.

Tagy I/4 obchvat Volyně ŘSD
12 komentářů