ŘSD otevírá po více než roce most přes Jizeru v Turnově, oprava se o 10 měsíců protáhla

Most přes Jizeru v Turnově na silnici I/35. Foto: Turnov.czMost přes Jizeru v Turnově na silnici I/35. Foto: Turnov.cz

Původně měla oprava skončit už loni v listopadu, zdržela ji další diagnostika.

Ředitelství silnic a dálnic dnes otevře vytížený most přes Jizeru na silnici I/35 v Turnově. Jeho oprava měla skončit původně už v listopadu, během rekonstrukce se ale ukázalo, že most je ve výrazně horším stavu, než se čekalo.

O konci opravy informoval ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth. Stavba začala v květnu loňského roku. „V průběhu prací po odkrytí nosné konstrukce mostu, která je tvořena prefabrikovanými segmenty tvaru dvoutrámu s oboustrannými konzolami, bylo zjištěno, že je nutné provést dodatečný diagnostický průzkum zaměřený na stav předpínací výztuže,“ řekl Wohlmuth.

Podle něj je provedení diagnostiky bylo časově velmi náročné a z tohoto důvodu trvala rekonstrukce 2 stavební sezóny. „V rámci opravy bylo na mostě provedeno nové izolační souvrství, závěrné zídky, přechodové desky, římsy, mostní závěry a položen nový asfaltový kryt,“ dodal Wohlmuth.

Zároveň s opravou mostu přes Jizeru proběhla oprava mostu přes Koškovu ulici a byl položen nový asfaltový kryt mezi oběma mosty. Zakázku na opravu obou mostů získala dohromady za 45 milionů korun společnost Eurovia CS.

Dělníci nejprve opravili polovinu mostu ve směru na Jičín, letos rekonstruovali polovinu ve směru na Liberec a Prahu. Přes most podle posledního sčítání v roce 2016 projede denně 23 tisíc aut. Už před rekonstrukcí na něj kvůli špatnému stavu nesměla auta nad 19 tun.

Tagy I/35 most přes Jizeru Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Turnov
9 komentářů