ŘSD omezilo provoz na D8 u Prahy, začíná největší letošní dálniční oprava

Dálnice D8 u Prahy. Pramen: ŘSDDálnice D8 u Prahy. Pramen: ŘSD

Při opravě povrchu větví křižovatky Úžice musejí řidiči počítat s vedením dopravy po značené objízdné trase.

Na dálnici D8 u Prahy dokončili silničáři instalaci omezujícího dopravního značení a v pondělí zahájí práce na opravě dálnice. Opravy provede sdružení Eurovia a Strabag za 360 milionů korun. Potrvají až do poloviny září, řidiči musejí v místě počítat se zdržením.

Oprava se týká pravého i levého pásu dálnice v celé jejich šíři. Dálnice je už značně opotřebovaná. V úseku mezi Zdiby a Úžicemi, který byl dokončen v roce 1993, projede denně zhruba 50 tisíc vozidel. Zbývající část opravovaného úseku za mimoúrovňovou křižovatkou Úžice je z roku 1996.

V pravém jízdním pásu dálnice (směr Ústí n./L) se bude pracovat na devíti kilometrech (konkrétně v km 3–5,1 a v km 5,12–12,12). V opačném směru na Prahu zahrne oprava šest kilometrů. Opravovat se budou v různém rozsahu konstrukční vrstvy vozovky, svodidla při obou krajnicích, směrové sloupky nebo dopravní značení. V levém jízdním pásu proběhne výstavba dvou nových zálivů pro nouzové zastavení. Sanace různého rozsahu se dočkají i mosty.

V závislosti na aktuálně realizovaných etapách stavby bude doprava vedena v režimu 1/1+2 nebo v režimu 2+1/1. Při opravě povrchu větví křižovatky Úžice musejí řidiči počítat s vedením dopravy po značené objízdné trase. V místě bude úsekové měření rychlosti.

Tagy D8 ŘSD
13 komentářů