ŘSD odložilo otevření obchvatu Klatov, první část zprovozní s příchodem září

I/27, stavba obchvatu Klatov. Pramen: ŘSDI/27, stavba obchvatu Klatov. Pramen: ŘSD

Druhá etapa obchvatu na jihu města bude zprovozněna do konce letošního roku.

Otevření obchvatu Klatov na silnici I/27 bylo o čtrnáct dnů odloženo. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pustí motoristy na první hotovou část obchvatu 1. září. Jedním z důvodů odkladu je chystaná uzavírka Puškinovy ulice, která se na nový obchvat napojuje.

S příchodem září se otevře část obchvatu od okružní křižovatky u Štěpánovic severně od Klatov k okružní křižovatce se silnicí I/22, která vede směrem do města jako Puškinova ulice.

Kvůli rekonstrukci zhruba 350 metrů se chystá úplná uzavírka ulice. Podmínkou pro povolení úplné uzavírky Puškinovy ulice je nicméně zprovoznění i části silnice II/186 v ulici Plánická ve směru do Klatov. K němu dojde 15. září.

I/27, obchvat Klatov. Pramen: ŘSD

I/27, obchvat Klatov. Pramen: ŘSD

Druhá etapa obchvatu na jihu města bude zprovozněna do konce letošního roku, kompletní práce na všech stavebních objektech mají být dle ŘSD dokončeny do května 2025.

Smlouvu na osmikilometrovou stavbu získala společnost Silnice Group s cenou 863 milionů korun. Předpoklad při vypisování soutěže činil 1,098 miliardy. Stavba začala na podzim 2021. Její součástí jsou kromě hlavní trasy tři křižovatky, tucet mostů, sedm protihlukových stěn a opatření. Obchvat bude dvoupruh, povede východně od Klatov od Štěpánovic a na jihu se napojí na původní silnici před obcí Vrhaveč.

Silnice I/27 je důležitou tepnou, která začíná na silnici I/8 v Dubí a pokračuje přes Litvínov, Most, Žatec, Jesenici, Kralovice, Plasy, Kaznějov, Plzeň, Přeštice, Klatovy až k hraničnímu přechodu Železná Ruda.

Tagy I/27 obchvat Klatov ŘSD
11 komentářů