ŘSD má v Přerově nové dálniční středisko. Je připraveno pro budoucí D1

Středisko správy a údržby dálnice Přerov, ilustrační foto. Pramen: ŘSDStředisko správy a údržby dálnice Přerov, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Rozlehlé stanoviště je vybaveno novými vozidly určenými k údržbě dálnic D1 a D35.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo v přerovské části Předmostí nové Středisko správy a údržby dálnice (SSÚD Přerov). Vzniklo v bývalém zemědělském areálu a ŘSD jej označuje za nejmodernější svého druhu v tuzemsku.

Rozlehlé stanoviště je vybaveno novými vozidly určenými k údržbě dálnice D1 v úseku Přerov – Lipník nad Bečvou, při zimní údržbě auta vyjedou i na část dálnice D35 od Lipníka nad Bečvou po křižovatku Velký Újezd. „Po propojení dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem dojde k rozšíření svěřeného území z Přerova do východní části Kroměříže,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal. Středisko se stále dokončuje a zatím funguje v režimu detašovaného pracoviště SSÚD Kocourovec.

SSÚD Přerov zahrnuje například administrativní sídlo, garáže, zámečnickou dílnu, úschovnu značek, čerpací stanici, odpadové hospodářství a sklad pro 2 500 tun soli včetně externích nádrží roztoků zimní údržby.

„Aktuálně se v areálu pohybuje dodavatelská firma, která dokončuje požadované úpravy. Současně s finalizací detailů SSÚD Přerov probíhá demolice přilehlé zemědělské budovy, kde bude vystavěna odstavná plocha pro další účely střediska,“ doplnil Mazal.

Nové Středisko správy a údržby dálnice Přerov. Pramen: ŘSDStředisko správy a údržby dálnice Přerov, ilustrační foto. Pramen: ŘSD
Tagy D1 dálnice ŘSD SSÚD Přerov
8 komentářů