ŘSD má povolení pro rozšíření obchvatu Loun, stavět chce příští rok

Vizualizace D7 kolem Loun. Foto: ŘSDVizualizace D7 kolem Loun. Foto: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic získalo stavební povolení na další velkou stavbu. Ministerstvo dopravy rozhodlo o povolení pro 30 stavebních objektů

Ředitelství silnic a dálnic získalo stavební povolení na další velkou stavbu. Ministerstvo dopravy rozhodlo o povolení pro 30 stavebních objektů zahrnujících i hlavní trasu, stavbu mostů či středové kanalizace. Vyplývá to z dokumentu ministerstva dopravy zveřejněného na úřední desce.  ŘSD odhaduje náklady na 800 milionů korun.

Šest kilometrů dlouhý úsek chce začít stavět ŘSD příští rok. „Pokračuje příprava stavby probíhajícím výběrovým řízení na zhotovitele a dokončováním majetkoprávní přípravy. Zahájení stavby se předpokládá na jaře příštího roku,“ uvedl na twitteru generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Výběrové řízení běží nezvykle dlouho, bylo vypsané už v květnu, ŘSD ale kvůli mnoha dotazům k zadávací dokumentaci prodloužilo termín pro podávání nabídek, aktuální datum je 30. října.

Trasa D7 v úseku obchvatu Loun. Foto: ŘSD

Trasa D7 v úseku obchvatu Loun. Foto: ŘSD

Rozšíření obchvatu stávající silnice I/7 o jeden jízdní pás bude znamenat vybudování čtyřpruhové dálnice. Obchvat byl již v minulosti připraven pozemkově na širší silnici R 22,5/100, ŘSD se nakonec rozhodlo pro širší dálniční kategorii D 25,5/100. I díky předchozí přípravě jsou mosty a mimoúrovňové křižovatky již připraveny pro čtyřpruhové uspořádání.

Navazující stavbou na východě je stavba D7 Chlumčany, zkapacitnění obchvatu, na západě pak D7 Postoloprty, zkapacitnění obchvatu. Obě stavby jsou ve fázi přípravy. Z obchvatu zmizí křižovatka Louny – centrum, protože by bylo příliš mnoho křižovatek za sebou. Zůstane tak jen přemostění budoucí dálnice v úseku Louny – Cítoliby. Pro zvýšení bezpečnosti provozu na budoucí D7 bude dosavadní křižovatka MÚK Louny-západ přestavěna na úplnou kosodélnou křižovatku, úpravou projde i mimoúrovňová křižovatka Louny – západ. Detailnější informace o stavbě má ŘSD ve své databázi projektů.

 

Tagy D7 D7 Louny Louny obchvat Loun Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
19 komentářů