ŘSD dnes uvádí do provozu přeložku silnice I/21 u Plané na Tachovsku

Ředitelství silnic a dálnic dnes po více než dvou letech výstavby zprovozňuje tříkilometrovou přeložku silnice I/21 Nová Hospoda – Kočov.

Ředitelství silnic a dálnic dnes po více než dvou letech výstavby zprovozňuje tříkilometrovou přeložku silnice I/21 Nová Hospoda – Kočov. Novostavba leží mezi dálnicí D5 a obcí Planá na Tachovsku, silnice I/21 slouží jako spojnice dálnic D5 a D6.

Silnice I/21 Nová Hospoda - Kočov. Pramen: ŘSD

Silnice I/21 Nová Hospoda – Kočov. Pramen: ŘSD

„Nově zprovozněnou stavbou dojde ke zvýšení bezpečnosti dopravy jak na samotné silnici I/21, tak v obci Bezděkov, kde dojde také k výraznému snížení hluku. Dalším přínosem je vybudování souběžné obslužné komunikace, která bude využívána především pro zemědělské a lesnické stroje, pro cyklisty a také jako bezpečné dopravní spojení mezi obcemi,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Přeložka silnice I/21 v úseku Nová Hospoda – Kočov je součástí dálničního přivaděče dopravy mezi hraničním přechodem Pomezí (přes Cheb, Mariánské Lázně, Planou) s napojením na mimoúrovňovou křižovatku MÚK Nová Hospoda na dálnici D5. ŘSD nutnost modernizace silnice zdůvodňuje prudkým (až trojnásobným) nárůstem provozu po otevření dálnice.

I/21 Nová Hospoda – Kočov, 2. stavba
délka: 3,0 km
kategorie: S 11,5/80
počet stavebních objektů: 34

zhotovitel: Berger Bohemia a. s., Eurovia CS, a. s.
nabídková cena stavby: 147,3 mil. Kč bez DPH
termín výstavby: 11/2017 – 06/2020

Tagy ŘSD silnice i/21 Nová Hospoda - Kočov
13 komentářů