ŘSD chystá úpravu nebezpečné křižovatky na Liberec a Jablonec, soutěž začala

Letecký snímek křižovatky Rádelský mlýn. Foto: ValbekLetecký snímek křižovatky Rádelský mlýn. Foto: Valbek

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo veřejnou soutěž na firmu, která výrazně promění křižovatku Rádelský mlýn na silnici I/35. Rekonstrukce výrazně

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo veřejnou soutěž na firmu, která výrazně promění křižovatku Rádelský mlýn na silnici I/35. Rekonstrukce výrazně omezí provoz na rušné spojce z Prahy do Liberce a Jablonce nad Nisou, předpokládaná hodnota je 395 milionů korun.

Křižovatka patří dlouhodobě mezi nejnebezpečnější místa v Libereckém kraji, zejména kvůli malému poloměru oblouku pro řidiče odbočující na Jablonec ve směru od Liberce a atypickému vedení větve pro jízdu od Jablonce na Liberec. Ve směru z Liberce do Jablonce navíc ještě řada řidičů přehlédne stopku a nedá přednost autům jedoucím od Turnova.

Uzávěrka nabídek je 1. října, ŘSD počítá letos jen s přípravnými pracemi. K velkým omezením má dojít až příští rok.

Plánek budoucí podoby křižovatky Rádelský mlýn. Foto: ŘSD

Plánek budoucí podoby křižovatky Rádelský mlýn. Foto: ŘSD

Návrh počítá s tím, že ve směru z Liberce do Jablonce vznikne nová přeložka o délce 685 metrů, která povede nad silnicí I/35 a zvětší se tím poloměr směrového oblouku. Součástí přeložky jsou dva nové mosty souhrnné délky 13 metrů, součástí úprav křižovatky je výstavba zárubních a  opěrných zdí. Jeřmanický potok bude přeložen v délce 54 metrů, dalších 152 metrů  bude nově zakryto. V případě směru z Jablonce na Liberec dojde k výstavbě nové větve, která nebude už nijak v kolizi s jinými směry.

V úseku, kde křižovatka je, aktuálně už jedno velké omezení probíhá, probíhá zde obnova asfaltového krytu vozovky. Podle serveru Liberecké zprávy dojde ke zkrácení omezení o jeden měsíc a vše bude hotovo do konce prázdnin.

Tagy I/35 Rádelský mlýn Ředitelství silnic a dálnic
13 komentářů