ŘSD bude opravovat spojnici D6 a D7, vybralo stavební firmu

Silnice I/16. Pramen: ŘSDSilnice I/16. Pramen: ŘSD

Opravovat se bude úsek silnice, který z části leží na průtahu obcí Hvězda.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá opravu silnice I/16 mezi Řevničovem a Slaným, která rovněž slouží jako spojnice dálnic D6 a D7. Konkrétně jde o zhruba dva kilometry dlouhý úsek Hvězda – Tuřany. Do tendru přišlo celkem osm nabídek, nejnižší cenu (38 mil.) nabídla firma BES. Jde o 15 procent nižší cenu, než činil předpoklad. Stavba spojená s uzavírkami by měla trvat 159 dnů.

„Před zahájením samotné realizace je třeba provést přeložku silového vedení společnosti ČEZ Distribuce, kterou zajistí energetická společnost prostřednictvím jím vybraného dodavatele. V současné době je termín zahájení opravy komunikace vázán na termín realizace přeložky silového vedení,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Silničáři by podle něj rádi stavbu dokončili ještě letos.

Úsek opravy silnice I/16. Pramen: ŘSD

Úsek opravy silnice I/16. Pramen: ŘSD

Opravovat se bude úsek silnice, který z části leží na průtahu obcí Hvězda. Bude se provádět výměna asfaltových vrstev s recyklací podkladu na místě za studena, seříznutí a úprava nezpevněné krajnice, obnova a vyčištění příkopů, oprava propustku a obnova značení. Na průtahu obcí v délce zhruba 600 metrů se bude dělat rovněž oprava vozovky, její odvodnění dešťovou kanalizací (výměna stávajícího potrubí, nové vpusti a nové kontrolní šachty).

V současné době probíhá tendr na zhotovitele opravy dalšího propustku na silnici I/16, který se nachází mimo úsek výše zmíněné opravy. Jde o propustek v km 16,8 u obce Tuřany, který je ve špatném stavu. Termín pro podání nabídek je stanoven na 24. května. „I tuto opravu bychom rádi realizovali v průběhu stávající stavební sezóny,“ doplnil Buček.

Tagy I/16 oprava ŘSD
9 komentářů