ŘSD bude opravovat Pražský okruh u sjezdu na Barrandov, prodlouží připojovací pruh

Pražský okruh u Slivence. Foto: Wikimedia Commons.Pražský okruh u Slivence. Foto: Wikimedia Commons.

Pražský okruh mezi Lochkovským tunelem a Barrandovem byl součástí stavby Lahovice – Slivenec. Jde o nejnovější část okruhu.

Řidiči využívající velký Pražský okruh mezi Lochkovským tunelem a sjezdem na 16. kilometru do ulice K Barrandovu musejí po většinu letošního roku počítat s omezeními. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) naplánovalo na letošek opravu tohoto zhruba tříkilometrového úseku.

ŘSD aktuálně završilo tendr na stavební firmu; zakázku získala společnost Skanska s nabídkovou cenou 238,4 milionu korun a s dobou výstavby 30 týdnů. Práce by měly začít v dubnu. Opravovat se budou oba jízdní pásy, podobu omezení ŘSD zatím nezveřejnilo.

Dálnice především dostane nový povrch, asfalt bude nahrazen betonem. „Navrhuje se oprava formou částečné rekonstrukce s pokládkou nové dostatečně únosné podkladní vrstvy a nového cementobetonového krytu tak, aby byla vybudována dostatečně únosná konstrukce vozovky pro dané dopravní zatížení,“ stojí v zadávací dokumentaci.

Zároveň se bude prodlužovat připojovací pruh u mimoúrovňové křižovatky Slivenec (km 16) ve směru k dálnici D5. „Toto prodloužení usnadní připojování vozidel od Barrandova, kde je ve špičkových hodinách vysoká intenzita připojujících se vozidel, zvýší se tak bezpečnost dopravy v tomto úseku,“ stojí v materiálech ŘSD.

Pražský okruh mezi Lochkovským tunelem a sjezdem na Barrandov (MÚK Slivenec) byl součástí stavby Lahovice – Slivenec. Jde o nejnovější část okruhu, stavěla se v letech 2006 až 2010 spolu s dalšími dvěma úseky směrem k D1.

Tagy Pražský okruh ŘSD
28 komentářů