ŘSD bude měnit most přes trať, hlavní tah do Rakouska čekají uzavírky

Jihočeské Netřebice navštívil nedávno premiér a sliboval D3 k hranicím v roce 2024. Pramen: Twitter Andreje BabišeJihočeské Netřebice navštívil nedávno premiér a sliboval D3 k hranicím v roce 2024. Pramen: Twitter Andreje Babiše

Motoristy na hlavním tahu I/3 z Českých Budějovic na Rakousko čekají v následujících měsících nemalé komplikace. Ředitelství silnic a dálnic

Motoristy na hlavním tahu I/3 z Českých Budějovic na Rakousko čekají v následujících měsících nemalé komplikace. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude měnit most nad železniční tratí v Netřebicích.

Stavební stav mostu je na stupni VI (velmi špatný), horší už je jen havarijní „sedmička“. Most trpí hloubkovou korozí ocelových I nosníků nosné konstrukce, izolační systém je nefunkční. „Rekonstrukce mostu se provede po polovinách a bude vyměněna nosná konstrukce a mostní svršek,“ píše ŘSD v dokumentaci.

Zakázku na výměnu mostu získala stavební společnost Edikt s cenou 25 milionů korun bez DPH. Jako subdodavatele využije společnosti Elektrizace železnic Praha a TKP geo.

Řidiči se přitom budou muset smířit s uzavírkami. Jejich podoba je ve vyhlášce zveřejněné na úřední desce obce Netřebice. Omezení začnou 4. května a potrvají do 1. října. Většinu času budou jezdit osobní vozidla do 3,5 tuny kyvadlově, kamiony budou vedeny po objížďkách. V květnu, červenci a koncem září bude vždy několik dnů v místě uzavírka úplná.

ŘSD přitom hodlá na I/3 vyměnit i starý most z roku 1900 v nedaleké Kaplici. Zatím ale nevybralo zhotovitele, součástí zakázky je i zbudování provizorní objízdné komunikace.

Obcím i řidičům na hlavním tahu do Rakouska přes jižní Čechy má ještě v tomto desetiletí definitivně ulevit nová dálnice D3.

Tagy I/3 most Netřebice ŘSD
15 komentářů