Rožnov pod Radhoštěm spustil provoz pátého radaru ve městě, chce zpomalit dopravu

Radar na měření rychlosti. Ilustrační foto: EmpemontRadar na měření rychlosti. Ilustrační foto: Empemont

Město umístilo radar do ulice, kde řidiči často překračují rychlost.

Radnice v Rožnově pod Radhoštěm začala od dnešního dne měřit rychlost již na pátém místě. Nově je radar kontrolující dodržování maximální předepsané rychlosti instalován také v Tylovicích.

Město vysvětluje instalaci snahou o bezpečnější silniční provoz a snížení počtu dopravních nehod či střetů s chodci. Stávající čtyři jsou u nákupní zóny, u Jánoštíka, na Kramolišově a na Nábřeží Dukelských hrdinů.

„Bezpečnost je pro nás priorita, a to včetně bezpečnosti v dopravě. V lokalitě Tylovice řidiči často překračují rychlost a zároveň se v blízkosti komunikace nachází mateřská škola, což je další rizikový faktor, na který je potřeba brát ohled. Vybudovali jsme zde chodníky, doplnili veřejné osvětlení a přechody, radar je posledním opatřením. Řidiči budou o měření rychlosti upozorněni při vjezdu do města dopravním značením. Snažíme se o zpomalení provozu v místech, která jsou dopravně zatížená, a právě na této komunikaci vzrostl provoz v posledních letech několikanásobně,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Město má doložitelné výsledky zavedení měření v předchozích úsecích. „Když provedeme měření před zavedením radaru 40-50 % řidičů překračuje v obci šedesátku. Po několika měsících od zavedení číslo klesá na půl procenta. Našim cílem je zpomalení a bezpečnost dopravy, a to se děje,“ doplnil starosta.

Tagy radary Rožnov pod Radhoštěm
11 komentářů