Rozhodne hlas lidu: Brno zazáří na železniční mapě Evropy aneb Náš Novej Nádr

Brno, hlavní nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBrno, hlavní nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Brněnský magistrát dnes spustil velké hlasování o nové pojmenování přestěhovaného hlavního nádraží. Lidé mohu hlasovat na stránkách www.nasnovejnadr.cz nebo na

Brněnský magistrát dnes spustil velké hlasování o nové pojmenování přestěhovaného hlavního nádraží. Lidé mohu hlasovat na stránkách www.nasnovejnadr.cz nebo na lístcích, které jsou k dispozici na podatelně úřadu na Dominikánském náměstí.

Návrhy lze posílat do konce prázdnin, pak nastanou dvě kola hlasování. Z prvního vzejde deset nejlepších návrhů, druhé kolo pak skončí 28. října ve výročí republiky výběrem toho pravého a jediného pojmenování. Druhého kola se budou moci zúčastnit jen občané zaregistrovaní v programu Brno iD.

Pro hlasovací klání magistrát zvolil heslo: „Brno zazáří na železniční mapě Evropy. Nebude zapomenutou odbočkou na trati Vídeň – Praha.“ Už nyní je přitom jasné, že řada návrhů bude z recesistického soudku. Mezi návrhy je například 2,5 Hours To Prague Station, Náš Novej Nádr, Vídeň-sever nebo Brno City. Nechybí ani jména známých osobností, například Vladimíra Menšíka nebo Adolfa Loose.

Vedení města i kraje podpořilo výstavbu nového nádraží dále od centra u řeky Svratky, nyní se čeká na rozhodnutí vlády. Podle primátora Petra Vokřála by se po schválení vládou mohlo začít stavět v roce 2020. O blížícím se hlasování a jménech nádraží psal deník Zdopravy.cz už v sobotu.

Tagy brno hlasování nádraží název
9 komentářů