Rozdíl 70 tisíc korun na autobus. Dalších deset vozidel dodá do Liberce SOR Libchavy

Nové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJ

Vozidla SOR se staly základem modernizace autobusové flotily v Liberci.

Společnost SOR Libchavy se stala vítězem další soutěže na pořízení deseti nových autobusů vypsané Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ). V soutěži cenou těsně porazila dealera společnosti Iveco CZ Corex, nabídla současně výrazně delší záruku.

Vyplývá to z dokumentů na profilu zadavatele a registru smluv. V soutěži byl ještě Solaris. SOR dodá deset autobusů SOR NSG 12 s pohonem na zemní plyn za 65,5 milionu korun, CZ Corex nabídl 66,2 milionu korun. Rozdíl v soutěži tak dosáhl jen 70 tisíc korun na autobus. SOR by vyhrál i s mírně vyšší cenou, nabídl  60 měsíců záruku, CZ Corex 36 měsíců.

DPMLJ za autobusy zaplatí méně, než původně plánoval. Odhadovaná cena byla 72 milionů korun. Nové autobusy mají být dodány do 11 měsíců.

Autobusy SOR se staly v posledních letech základem modernizace autobusové flotily v libereckém dopravním podniku. S výjimkou 10 kloubových autobusů od Solarisu jsou všechny nové od SOR. Aktuálně běží dodávka celkem 16 kloubových autobusů SOR NSG 18. V kratší verzi NS 12 jich jezdí celkem 22, po dokončení dodávky z nové soutěže bude v Liberci celkem 48 autobusů řady SOR NS.

SŽDC chce koncem roku vypsat tendr na uzel Pardubice, cestující čekají velké výluky

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NSG 12
6 komentářů