ROPID hledá dopravce pro handicapované, rámec je sto milionů za pět let

Ilustrační foto. Pramen: ArrivaIlustrační foto. Pramen: Arriva

Organizátor pražské dopravy Ropid vypsal tendr na zajištění objednávkové dopravy pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Celkový rámec

Organizátor pražské dopravy Ropid vypsal tendr na zajištění objednávkové dopravy pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Celkový rámec zakázky činí sto milionů za 60 měsíců, podle Ropidu ale půjde o dočasné řešení zhruba na rok. Částka by tak měla být výrazně nižší.

Objednávkovou přepravu invalidů mikrobusy dosud zajišťují společnosti Societa a Popelář Handicap-transport. Druhá jmenovaná ale podle mluvčího Ropidu Filipa Drápala vypověděla městu smlouvu. Vypsaná zakázka má proto pokrýt provizorně výpadek v období zhruba do května příštího roku.

„Řeší se tím podíl zajišťovaných služeb do doby, než bude dokončen projekt zcela nové koncepce,“ uvedl Drápal. Soutěž o dlouhodobou definitivní smlouvu na deset let v hodnotě 190 milionů korun přitom Ropid vypsal už loni na podzim, letos v únoru ji ale zrušil. „Parametry stávajících služeb jsou již překonány a je nutné nastavit nové podmínky zejména, co do rozsahu zajišťovaných služeb, vozového parku a jejich kontroly,“ doplnil Drápal.

Loni vydalo město Praha na tyto služby 35 milionů korun. Mikrobusy obou firem přepraví ročně zhruba 60 tisíc osob. Kromě Prahy jezdí i do vybraných obcí v okolí.

Tagy praha přeprava handicapovaných ropid
9 komentářů