Rok mimo provoz. American Airlines nepočítají s 737 MAX nejméně do dubna

Boeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: BoeingBoeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: Boeing

Největší letecká společnost na světě posunula o další měsíc termín plánovaného návrat letadel 737 MAX do provozu. American Airlines vyřadily

Největší letecká společnost na světě posunula o další měsíc termín plánovaného návrat letadel 737 MAX do provozu. American Airlines vyřadily problematické letadlo z rezervačních systémů až do 7 dubna. Několikrát posunované datum návratu tak u prvního dopravce překonalo  hranici jednoho roku od uzemnění letounů.

American Airlines jsou zatím první aerolinkou, která vyřadila letadla z rezervačních systémů až do do dubna. Dá se ale očekávat, že další dopravci, podobně jako v minulých měsících, přistoupí brzy k podobnému kroku.

Boeing sice ještě nedávno sebevědomě prohlašoval, že věří v návrat do provozu do konce letošního roku, už teď je ale jasné, že to bude nejdříve příští rok. Šéf amerického úřadu civilního letectví Steve Dickson tento týden uvedl pro CNBC, že nepočítá už letos s udělením povolení. Mezitím se na povrch dostávají další skutečnosti o tom, jak příliš snadno letadlo prošlo certifikací. Podle odborného serveru The Air Current neočekávají regulátoři a aerolinky povolení dříve než ež v únoru.

American Airlines mají ve flotile celkem 24 letadel 737 MAX. Podle firmy musí kvůli chybějícím letadlům zrušit úplně některé linky.

Tagy 737 max american airlines uzemnění letadel 737 MAX
15 komentářů