Řidička nové tramvaje v Ostravě si zabouchla dveře, museli jí pomáhat cestující

Tramvaje Dopravního podniku Ostrava (DPO) na ostravském hlavním nádraží. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýTramvaje Dopravního podniku Ostrava (DPO) na ostravském hlavním nádraží. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Po asi patnáctiminutovém úspěšném „boji“ s dveřmi mohla tramvaj pokračovat v jízdě.

Netradiční situaci zažila ve středu 7. června v ostravské MHD řidička tramvaje Škoda 39T ForCity Smart na lince číslo 8 a její cestující. Krátce po desáté hodině večerní musela řidička podle příspěvku na sociální síti Facebook vykázat jednoho z cestujících z přepravy na zastávce Stodolní, přičemž si nechtěně zabouchla dveře a nemohla je otevřít.

Přibližně patnáct minut jí se zabouchnutými dveřmi pomáhali cestující a řidiči tramvají, kteří museli zastavit za ní. Na pomoc přispěchali podle svědků také technici Dopravního podniku Ostrava (DPO). Po úspěšném „boji“ mohla tramvaj evidenčního čísla 1770 pokračovat v jízdě.

„Na místo události vyrazil technický tým DPO, takže se situaci podařilo úspěšně vyřešit. Zpoždění MHD bylo 18 minut. Děkujeme cestujícím, kteří se snažili naší řidičce při této nezvyklé situaci pomoci. Příčinu technické závady zámku řešíme ve spolupráci s dodavatelem,“ uvedla mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

Byť nakonec nešlo o nic vážného, podobné incidenty mohou být velmi nebezpečné. V minulosti už se totiž například v Praze stalo, že řidič tramvaje dostal za jízdy infarkt. Pokud by se k řidiči v jakýchkoliv nesnázích nemohla dostat od svědků či přivolaných záchranářů pomoc z důvodu zabouchnutých dveří včas, mohlo by ho to i přímo ohrozit na životě.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava Škoda 39T ForCity Smart
40 komentářů