Rhätische Bahn kupují další „kozorožce“ od Stadleru

Elektrická jednotka Capricorn pro Rhätische Bahn. Foto: StadlerElektrická jednotka Capricorn pro Rhätische Bahn. Foto: Stadler

Švýcarská železniční společnost Rhätische Bahn nakoupí dalších 20 elektrických jednotek „Capricorn“ (kozorožec v rétorománštině) pro provoz celé sítě úzkorozchodné železnice.

Švýcarská železniční společnost Rhätische Bahn nakoupí dalších 20 elektrických jednotek „Capricorn“ (kozorožec v rétorománštině) pro provoz celé sítě úzkorozchodné železnice. Firma tak navázala na kontrakt z roku 2016, kdy objednala celkem 36 souprav.

Jejich výrobce, Stadler Rail, oznámil objednávku na dalších 20 jednotek v tiskové zprávě. Kontrakt má hodnotu 173 milionů švýcarských franků (4,3 miliardy korun).

Čtyřvozové elektrické jednotky vyvinul Stadler pro potřeby úzkorozchodné železnice v kantonu Graubünden. Maximální rychlost je 120 kilometrů za hodinu. Jednotka je 76,4 metrů dlouhá, má 164 míst k sezení, z toho 35 v první třídě. Specialitou je přenos obrazu ze stanoviště strojvedoucího.

Jednotky jde rozpojit na dvě, je tak možné je využít pro přímé spojení mezi některými městy na trase. Díky tomu zavede RhB půlhodinový interval mezi Landquartem a Klosters. První soupravy se objevily na trati loni na podzim. Jde o největší modernizaci vozového parku RhB v historii.

Tagy Rhätische Bahn RhB Stadler Rail
7 komentářů