Úřad našel další riziko u 737 MAX, zkušební let Boeing odkládá

Výroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: BoeingVýroba 737 MAX v závodě Boeingu v Rentonu. Foto: Boeing

Americký Federální úřad civilního letectví (FAA) zjistil další možnou bezpečnostní závadu u Boeingu 737 MAX, která může mít vliv na

Americký Federální úřad civilního letectví (FAA) zjistil další možnou bezpečnostní závadu u Boeingu 737 MAX, která může mít vliv na bezpečnost letu a do jejího odstranění odkládá plánovaný zkušební let. Informovala o tom agentura Reuters.

Problém objevili podle zdrojů Reuters inspektoři FAA minulý týden při jednom z letů na simulátoru. Výsledkem zjištění je odložení prvního schvalovacího letu nejméně do 8. července. Boeing problém potvrdil v oznámení pro burzu.

„Nedávno jsme zjistili potenciální hrozbu, s kterou se musí Boeing vypořádat,“ potvrdil FAA v písemném stanovisku Reuters. Boeing pouze uvedl, že s FAA úzce spolupracuje na návratu letadel MAX do provozu.

Podle agentury Bloomberg se má jednat o chybu mikroprocesoru, který způsobuje, že když začne letadlo ztrácet výšku a padat k zemi, pilotům se nedaří převzít kontrolu řízení.

O termínu nového povolení pro létání se spekuluje prakticky od jeho uzemnění, aktuální vývoj potvrzuje spíše odhady pesimistů, že k návratu na oblohu nemusí dojít do konce roku.

Další aerolinky v reakci na zprávu o schvalování letadel 737 MAX změnily letové řády. United Airlines vyškrtaly letadla 737 MAX z rezervačních systémů až do září.

Tagy boeing FAA Top uzemnění letadel 737 MAX
18 komentářů