Renesance nočních vlaků. TUI propojí Nizozemsko s Alpami

Lyžařský vlak v Alpách. Foto: TUILyžařský vlak v Alpách. Foto: TUI

Jeden z největších hráčů v oboru se pouští do spolupráce s Greencity.

Jedna z největších cestovních kanceláří v Evropě se vrací do byznysu nočních vlaků. Ve spolupráci se společností Green City obnoví po mnohaleté pauze skupina TUI Group noční sezónní vlaky mezi Nizozemskem a rakouskými Alpami.

TUI Group zavedení přímých vlaků oznámila v tiskové zprávě. Vyjíždět budou z Amsterdamu, zastaví v Utrechtu. Firma nezveřejnila přesný jízdní řád, z Nizozemska budou vyjíždět kolem šesté večer. V Rakousku zamíří do Tyrolska a oblasti Salcburska, souprava se rozdělí ve Wörglu. Vlak bude jezdit jednou týdně od 23. prosince do konce března.Pojede vždy v pátek do Alp a v neděli zpět.

Pod názvem TUI Ski Express nabídne tři různé verze možností přepravy, od pěti lidí v lehátkovém kupé až po třílůžkové kupé.

Cestovní kancelář bude na nizozemském trhu testovat poptávku po takovém způsobu přepravy, pokud se osvědčí, rozšíří ji i na další trhy. „Je to o pohodlném a udržitelném způsobu dopravy,“ říká šéf TUI Group Sebastian Ebel.

TUI vypravovala v minulosti vlaky pod názvem  TUI Ferien Express do různých destinací. V 90. letech minulého století nabídka zcela skončila.

Provoz bude zajišťovat společnost Greencity, která vypravuje nepravidelné noční vlaky například i mezi Amsterdamem a Prahou.

Tagy Greencity noční vlaky TUI TUI Ski Express
21 komentářů