RegioJet zažívá první velké omezení mezi Brnem a Bohumínem. Kamion strhl troleje, dopravce posílá lidem SMS

RegioJet a jeho první rychlík na lince R8 z Brna do Bohumína. Foto: Květoslav HavlíkRegioJet a jeho první rychlík na lince R8 z Brna do Bohumína. Foto: Květoslav Havlík

(aktualizováno 10:47) Cestující na lince R8 mezi Brnem a Bohumínem mohou poprvé zažít, jak zvládá soukromý dopravce organizaci náhradní autobusové

(aktualizováno 10:47) Cestující na lince R8 mezi Brnem a Bohumínem mohou poprvé zažít, jak zvládá soukromý dopravce organizaci náhradní autobusové dopravy při mimořádném zastavení provozu na trati.

Od sedmi hodin ráno nejezdí vlaky v úseku Holubice – Vyškov. Důvodem je porucha trakčního vedení. Vlaky musely zastavit v tomto úseku České dráhy a RegioJet. Omezení nakonec trvalo až do desáté hodiny večer.

Za závadu nemůže žádný železniční dopravce, ale řidič kamionu. Podle policie strhl vedení v Rousínově.

Pro RegioJet jde o první test, jak zvládá mimořádné situace. Firma už nasadila náhradní autobusovou dopravu.

„Cestující, kteří cestují rychlíky RegioJet na lince R8 jedou nejprve vlakem z Brna hl. n. do Holubic, kde přestupují na autobusy náhradní autobusové dopravy, kterými jedou do Vyškova na Moravě, kde opět přestupují na vlak a pokračují v další cestě. Podobně to platí také v opačném směru,“ popsal mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Informace má na svých stránkách.

RegioJet zasílá cestujícím informace i přes SMS i možnost informace přes SMS. „Většina cestujících jede na doklady RJ s místenkou, tak máme na ně kontakt a posíláme SMS,“ vysvětlil Ondrůj. České dráhy na své stránce upozornily, že cestující mohou mezi Vyškovem a Brnem bez doplatku využít autobusovou linku 107.

Tagy České dráhy Linka R8 Brno - Bohumín R8 RegioJet
270 komentářů