RegioJet zahájil prodej jízdenek na vlaky do Chorvatska. Vyjedou začátkem června

Vlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

RegioJet zrušil zastavování "chorvatských" vlaků v Maďarsku.

RegioJet zahájil prodej samostatných jízdenek na vlaky do Chorvatska. Budou jezdit od 3. června do 26. září, v červnu a září třikrát týdně, o prázdninách denně. Dopravce uvádí, že ceny začínají na 590 korunách za sedačku a 790 korunách za lůžko u Rijeky, respektive na 890 a 1 090 korunách u Splitu. To odpovídá loňským cenám. Nejnižší uváděná cena dopravcem ale platí v podstatě jen pár termínů na začátku června a v září.

Vlaky opět pojedou z Prahy přes Záhřeb do Rijeky a do Splitu; návazné autobusy rozvezou cestující do různých letovisek. Kromě Prahy a Brna, vlaky zastaví nově pro nástup a výstup také ve Žďáru nad Sázavou a Havlíčkově Brodě, stejně jako loni pak v Kolíně, Břeclavi a v Bratislavě.

„RegioJet na základě zkušeností upravil jízdní řád, který by nyní měl přinést pro cestující mnohem více komfortu. Například došlo ke zrušení zastavování v Maďarsku, což by mělo přinést větší rezervy pro eliminaci zpoždění,“ oznámila dnes firma. Oproti loňsku nabídne RegioJet větší kapacitu v tichých vozech.

Odjezd z Prahy bude v 16:38, z Brna v 19:48 a z Bratislavy ve 21:32. Do Rijeky spoje přijedou druhý den v 10:19 hodin, do Splitu dorazí ve 13:43. V opačném směru budou vlaky odjíždět v 15:33 ze Splitu a v 20:05 hodin z Rijeky, příjezd do Bratislavy bude v 8:28, Brna v 10:07 a Prahy ve 13:14.

Z důvodů výluk pojedou spoje na českém území mezi Prahou a Brnem po trase přes Kolín, Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou, kde také v obou směrech zastaví. Kapacita vlaku bude více než 600 cestujících, dopravce stejně jako loni počítá s patnáctivozovou soupravou.

Loni „chorvatské“ vlaky RegioJetu přepravily téměř 100 tisíc lidí.

Tagy Chorvatsko RegioJet vlaky do Chorvatska
121 komentářů