RegioJet žádá polské úřady o povolení na linku z ukrajinských hranic do Německa

Lokomotiva TRAXX v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czLokomotiva TRAXX v barvách RegioJetu v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Vlak je plánován přes noc bez vnitrostátní dopravy po Polsku.

Na seznam plánovaných spojení RegioJetu přibyla nová linka. Český dopravce chce nově jezdit z polského města Přemyšl na hranicích s Ukrajinou do německého Hannoveru. Vyplývá to z žádosti, kterou zveřejnil polský drážní úřad UTK.

„Nyní běží tří až čtyřměsíční lhůta, po kterou čekáme na získání povolení od polského drážního úřadu UTK. O dalších krocích budeme rozhodovat podle toho, zda povolení polského drážního úřadu získáme, jaký jízdní řád nám bude v režimu pozdní žádosti v Polsku přidělen a také na základě dostupné kapacity míst v návazných spojích ukrajinských železnic,“ uvedla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

RegioJet chce podle žádosti jezdit již od změny jízdního řádu letos v prosinci. Na polském území má být vlak zcela bez vnitrostátní dopravy. Podobný model má již u spoje z Přemyšle do Prahy.

Vlak má odjíždět denně ve 22:00 z Přemyšle, do Německa pojede přes Frankfurt nad Odrou. V Berlíně má být v 7:50, v 10:15 v Hannoveru. Zpět má jet v podobné časy opět přes noc.

Tagy RegioJet UTK
40 komentářů