RegioJet začne u vlaků do Chorvatska nabízet „tiché“ vozy

První vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPrvní vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Společnost RegioJet začne ve vlacích do Chorvatska nově cestujícím nabízet i takzvané tiché vozy. Jde především o reakci na zkušenosti

Společnost RegioJet začne ve vlacích do Chorvatska nově cestujícím nabízet i takzvané tiché vozy. Jde především o reakci na zkušenosti z prvního spoje z Prahy do Rijeky, kdy se často vedle sebe nacházely rodiny s dětmi a hlučnější cestující.

„Budou automaticky v nabídce u všech spojů od 11. července. U cestujících, kteří si už udělali rezervaci, nabídneme možnost změnit místo,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura. Podle něj budou flexibilně zvyšovat či snižovat počet takových tichých vozů podle poptávky. Právě rodiny s malými dětmi a bezdětné páry tvoří největší podíl cestujících na nových prázdninových vlacích.

RegioJet se dnes s prvním vlakem vrací zpět do Česka, zatím bude jezdit třikrát týdně, 11. července přechází na denní provoz. Zkušenosti z prvního vlaku bude firma vyhodnocovat pro další spoje. „Zatím se ukazuje, že například spotřeba piva není taková, jakou jsme čekali,“ dodal Jančura.

Pro RegioJet je zahájení provozu velkou reklamou nejen v Česku, příjezd vlaku výrazně pokrývala i chorvatská média. Chorvatsko, které je velmi závislé na cestovním ruchu věří, že se podaří i těmito vlaky přilákat více lidí do země.

Tagy RegioJet Top vlaky do Chorvatska
106 komentářů