RegioJet začne jezdit z Česka vlakem i do Splitu, spojení do Chorvatska povede novou trasou

První vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPrvní vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Na vlak budou navazovat v Rijece a Splitu autobusy, které rozvezou cestující i do Černé Hory a Bosny a Hercegoviny.

Společnost RegioJet obnoví po mnoha letech přímé železniční spojení Prahy a Splitu. Po loni zavedeném sezónním spojení do Rijeky začne nově jezdit i do Splitu, odkud budou návazné autobusy obsluhovat celé jadranské pobřeží včetně Černé hory a Bosny a Hercegoviny.

První detaily o železničním spojení do Chorvatska zveřejnil RegioJet dnes v tiskové zprávě. Do Chorvatska pojede z Česka vždy souprava, která se ve stanici Ogulin rozdělí na dva vlaky: jeden bude pokračovat do Rijeky, druhý do Splitu. Trasa je tak jiná, než byla v loňském roce. Povede přes Bratislavu, Budapešť a Záhřeb. Z nabídky tak zmizí možnost cesty do slovinské Lublaně.

Dva měsíce každý den, v září a červnu třikrát týdně

RegioJet zahájí předprodej jízdenek během února; kompletní ceny budou začínat stejně jako loni na 590 Kč za jednosměrnou jízdenku na sedačce a 790 Kč za jízdenku v lůžkovém kupé. „Jsme rádi, že můžeme už nyní přivést lidi na pozitivní myšlenky spojené s létem a se skvělou letní dovolenou v Chorvatsku,“ uvedl Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Vlakové spoje budou mít podobný jízdní řád jako v loňském roce – s odjezdem odpoledne kolem 17.00 z Prahy a následně večer z Brna a Bratislavy. Do Rijeky přijedou následující den v dopoledních hodinách; do Splitu pak bude příjezd brzy odpoledne. V opačném směru budou odjíždět odpoledne ze Splitu a večer z Rijeky s příjezdem ráno druhý den do Bratislavy, Brna a Prahy.

RegioJet chce začít jezdit už v červnu, nejprve třikrát týdně v pátek, v neděli a v úterý. Během července a srpna bude jezdit každý den, v září opět třikrát týdně.. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích a sedačkových vozů. Díky nové trase nabídne RegioJet přes léto také přímé vlakové spojení do Záhřebu; stejně jako z Budapešti do Chorvatska nebo Bratislavy. Má jít o patnáctivozové soupravy s kapacitou více než 650 míst. Ve vlaku bude k dispozici snídaně zdarma v rámci ceny jízdenky, připojení k internetu, možnosti rezervace celého lůžkového kupé pro čtyři osoby za cenu tří, přeprava jízdních kol a další služby, které RegioJet nabízel ve svých vlacích do Chorvatska v loňském roce.

Na provozu vlaků bude i letos RegioJet spolupracovat s Chorvatskými železnicemi HŽ na území Chorvatska a na území Maďarska pak s Continental Railway Solution.

K vlaku dovolenkové balíčky

RegioJet k vlakům začíná dnes prodávat dovolenkové balíčky, které obsahují dopravu vlakem, návazným autobusem, polopenzi a ubytování. Na jejich tvorbě spolupracuje s cestovními kancelářemi Čedok a Mediteran. Kromě dovolenkových balíčků nabídne v budoucnu Čedok jako autorizovaný prodejce také samostatné jízdenky na vlakové spoje RegioJetu, jakmile bude spuštěn jejich prodej v průběhu měsíce února.

Vlaky RegioJetu vyjely do Chorvatska poprvé v loňském roce. Celkem v obou směrech dohromady přepravily více než 60 tisíc cestujících a jejich provoz se stal symbolem loňské letní dovolenkové sezóny. Průměrná obsazenost spojů byla 90 procent.

Do Splitu naposledy jezdily přímé vlaky z Česka v roce 2009, do roku 2017 jezdily přímé vozy Českých drah do Splitu a černohorského Baru.

Tagy RegioJet Top vlakem do Chorvatska
378 komentářů