RegioJet začal prodávat jízdenky do Lublaně. Přímý vlak z Česka do Slovinska se vrací po více než deseti letech

Vlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej GruchalákVlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej Gruchalák

Společnost RegioJet začala necelý týden po spuštění prodeje jízdenek na nový spoj z Česka do Chorvatska prodávat i jízdenky do

Společnost RegioJet začala necelý týden po spuštění prodeje jízdenek na nový spoj z Česka do Chorvatska prodávat i jízdenky do slovinského hlavního města. Ceny jízdenek budou nakonec stejné jako pro ty, co pojedou až k moři do chorvatské Rijeky.

Spuštění prodeje oznámil RegioJet v tiskové zprávě. Cena jednosměrné jízdenky začíná na 590 Kč u sedačky, ve spacím vozem od 790 Kč. Velká část termínů, zejména na začátek července, je již vyprodaná.

Vlaky RegioJetu budou jezdit od úterý 30. 6. do soboty 26. 9. třikrát týdně z Prahy, Pardubic, Brna, Břeclavi a Bratislavy s odjezdy z Česka / Slovenska v úterý, pátek a neděli s příjezdem do Lublaně v 5:14 hodin. Z Lublaně pak boudou vlakové spoje odjíždět ve středu, sobotu a pondělí, a to ve 21:55 hodin.

Do Lublaně přímé spojení neexistuje, dosud museli čeští cestující jezdit s přestupem většinou ve Vídni. Přímé spojení Prahy a Lublaně existovalo do roku 2008.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje už dopravce prodal na nové spojení téměř dvacet tisíc jízdenek. Firma zvažuje zavedení denního provozu, dosud o něm ale nerozhodla.

RegioJet počítá pro vlaky do Chorvatska s lokomotivou Siemens Vectron, která potáhne vlak až do pohraniční stanice Hodoš na maďarsko-slovinské hranici. Do Rajky pojede strojvedoucí RegioJetu, přes Maďarsko strojvedoucí společnosti Continental Railway Solution. Ve Slovinsku si převezme vlak lokomotiva státního dopravce Slovenske železnice, která ho doveze až na chorvatské hranice. Poslední krátký úsek zajistí lokomotiva státního chorvatského dopravce Hrvatske željeznice.

Tagy RegioJet Slovinsko Top
124 komentářů