RegioJet začal prodávat jízdenky do Chorvatska, počítá s dvanáctivozovými vlaky

Vlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej GruchalákVlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej Gruchalák

Společnost RegioJet zahájila prodej jízdenek na nové přímé železniční spojení mezi Českem a Chorvatskem. Firma počítá až s dvanáctivozovými vlaky

Společnost RegioJet zahájila prodej jízdenek na nové přímé železniční spojení mezi Českem a Chorvatskem. Firma počítá až s dvanáctivozovými vlaky a kapacitou 560 míst. Na vlaky v chorvatské Rijece budou navazovat autobusy, které rozvezou cestující do jednotlivých přímořských letovisek. Celkem půjde o šest autobusových linek do třiceti různých míst.

RegioJet začíná s cenou 590 Kč za místo k sezení a 790 Kč za místo v lůžkovém voze. Za autobus chce dalších 200-300 Kč podle vzdálenosti. V případě nákupu přes kreditovou jízdenku je cena o pětikorunu nižší.

Na rozdíl od jiných železničních spojení RegioJetu má dopravce poměrně přísné storno podmínky: 50% storno poplatek při zrušení dva týdny před odjezdem, jinak 100 %. Ještě včera byl storno poplatek 20 %.

V ceně jízdenky je vždy zahrnuta rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně kávy a drobné snídaně, připojení k internetu nebo zábavnímu portálu a využití dalších palubních služeb. Firma v pátek uvedla, že jen za čtvrteční večer prodala čtyři tisíce jízdenek.

Vlaky budou jezdit třikrát týdně, první vyjede 30. 6., poslední 26. 9. Z Česka pojede vždy v úterý, pátek a neděli, se zastávkami v Praze, Pardubicích, Brně, Břeclavi, pak pokračuje přes Bratislavu a Maďarsko do slovinské Lublaně, končí v Rijece.

Vlak bude složen z velkoprostorových vozů Astra s obrazovkami v sedačkách, oddílovými vozy pro skupiny cestujících a spacím vozem s lůžkovým kupé pro skupiny i jednotlivce. Cestující si budou moci ještě před odjezdem objednat přes internet občerstvení, které jim palubní personál nachystá při odjezdu spoje. Během cesty si budou moci objednat nápoje a další drobné občerstvení. Ráno před příjezdem do cílové stanice bude cestujícím zdarma podána káva s drobnou snídaní.

Souprava vlaku bude mít až 12 vozů s kapacitou 560 míst. Na provozu vlakových spojů spolupracuje RegioJet s Chorvatskými železnicemi HŽ, Slovinskými železnicemi SŽ a maďarskou společnosti Continental Railway Solution.

V Rijece budou navazovat autobusy RegioJetu, které budou čekat na příjezd vlaku, stejně tak budou mít cestující garantovaný přestup při cestě zpět.

Tagy Chorvatsko RegioJet Top vlakem do Chorvatska
146 komentářů