RegioJet vykázal za loňský rok zisk 102 milionů, do vlaků chce dát miliardu

Bombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJetBombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJet

Železniční dopravce RegioJet ze skupiny Student Agency vykázal za loňský rok zisk před zdaněním 101,98 milionu korun, když předloni měl

Železniční dopravce RegioJet ze skupiny Student Agency vykázal za loňský rok zisk před zdaněním 101,98 milionu korun, když předloni měl ztrátu 35,8 milionu. Tržby vzrostly ze zhruba miliardy v roce 2017 na 1,6 miliardy v roce 2018. Firma výsledky oznámila v tiskové zprávě, mluví přitom o rekordu. Jde o výsledky českého RegioJetu, tedy fakticky jen za komerční vlaky.

„Železniční doprava je vysoce perspektivním oborem našeho podnikání. Naše nedotované vlaky jsou ziskové na všech linkách, kde jezdíme a v pozitivním trendu dalšího růstu a příznivých ekonomických výsledků pokračujeme také v prvním čtvrtletí letošního roku,“ uvedl majitel Radim Jančura. Dálkové vlaky RegioJetu, které jezdí na trasách Praha – Ostravsko, Praha – Košice – Humenné a Praha – Brno – Bratislava / Vídeň přepravily v roce 2018 celkem 5,9 milionu cestujících. Meziročně tak jimi cestovalo přibližně o 1,2 milionu cestujících více, zejména díky zavedení nových spojů na trase Praha – Brno – Vídeň / Bratislava.

V roce 2018 nasadil RegioJet do provozu nová vozidla v hodnotě stovek milionů korun. Jde především o čtyři vícesystémové lokomotivy Bombardier TRAXX a nové vagony Astra. Nasazení dalších lokomotiv a vozů plánuje RegioJet na letošek a další léta.

„RegioJet má připravené další nákupy a rekonstrukce vozů v hodnotě přes miliardu korun, které by rád začal realizovat během následujících dvou až tří let, tak aby pokračoval ve zvyšování počtu nabízených sedaček a mohl tím zajistit dostatek míst pro zvyšující se počet pasažérů,“ napsala firma v tiskové zprávě.

Tagy RegioJet výsledky 2018
66 komentářů