RegioJet se vrací mezi Bratislavu a Žilinu s vlaky, protáhne linku z Prahy

Traxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef PetrákTraxx RegioJetu před první jízdou. Autor: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Soukromý dopravce RegioJet od prosincové změny jízdního řádu začne znovu jezdit po hlavní slovenské vnitrostátní trati mezi Bratislavou a Žilinou.

Soukromý dopravce RegioJet od prosincové změny jízdního řádu začne znovu jezdit po hlavní slovenské vnitrostátní trati mezi Bratislavou a Žilinou. Díky nové lince získají cestující z Prahy, Pardubic, Brna či Břeclavi nové přímé železniční spojení například do Trnavy nebo Trenčína.

Vyplývá to z návrhu jízdního řádu, který zveřejnil Žilinský samosprávný kraj na svých stránkách.  Podle jízdního řádu půjde o protažení vlaku z Prahy, který přijede večer do Bratislavy a dál bude pokračovat do Žiliny. Ráno se vydá ze Žiliny zpět opět přes Bratislavu.

Je to rozšíření, které plánujeme v souvislosti s doplněním čtvrtého páru spojů na trase Praha – Bratislava, kdy na Slovensku zůstanou přes noc dvě soupravy. Prodloužení spoje do Žiliny by vytvořilo novou nabídku spojení například z Brna do Žiliny nebo do jiných slovenských měst,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Kromě Českých drah a Leo Expressu jezdí na Slovensko z Česka ještě Arriva, která spojuje motorovými vozy Prahu s Nitrou. Jak bude časově konkurovat RegioJet například na trase Praha – Trenčín motorovým vozům jezdícím přes Vlárský průsmyk není ještě úplně jasné, zatím je zveřejněný jízdní řád pouze na Slovensku.

Podle něj bude vlak odjíždět ve 20:08 z Bratislavy a do Žiliny přijede ve 22.05. Zastaví ještě v Trnavě, Novém Mestě nad Váhom, Trenčíně a Považské Bystrici. Zpět odjíždí ze Žiliny v 5.28. RegioJet už na trase mezi Bratislavou a Žilinou jezdil v rámci svých spojů Bratislava – Košice. Z trasy ale odešel.

Žilinským krajem zveřejněné jízdní řády potvrzují i plány Českých drah na zavedení druhého pendolina z Prahy do Košic. Podle jízdního řádu by mělo jezdit ale jen v pátek odpoledne z Česka a v sobotu ráno zpět z Košic.

Tagy Bratislava - Žilina České dráhy RegioJet
19 komentářů