RegioJet se chce v létě příštího roku vrátit ke každodennímu provozu vlaků do Chorvatska

Vlak RegioJetu v Chorvatsku. Foto: Damir MiškulinVlak RegioJetu v Chorvatsku. Foto: Damir Miškulin

Konečnou stanicí by měl být znovu také Split, který firma pro letošek z jízdního řádu vynechala.

Společnost RegioJet se hodlá v letní sezoně roku 2024 vrátit k modelu provozování vlaků do Chorvatska, jak jej znali cestující v loňském roce. To znamená o letních prázdninách každodenní provoz a také návrat Splitu do jízdního řádu.

„Příští rok plánujeme v hlavní sezóně jezdit Chorvatsko denně, nová trasa nám Split umožní, je to ideální destinace, po které je poptávka. V nadcházejících měsících budeme koordinovat tvorbu jízdního řádu s několika správci infrastruktury,“ sdělila mluvčí firmy Alexandra Janoušek Kostřicová.

Pro letošní „chorvatskou“ sezonu, která potrvá od 16. června do 30. září, přitom RegioJet provoz vlaků utlumil. Spoje budou jezdit jen třikrát týdně, z jízdního řádu navíc vypadla větev do Splitu, spoje budou jezdit jen do Rijeky.

„Kvůli výlukám i cestujícím jsme upravili trasu i jízdní řád, kdy došlo k posunu zpátečního spoje tak zásadně, že by obrat nebylo možné provést. Tento krok se může jevit negativně, ale naopak pomůže větší stabilitě provozu. Soupravy budou mít víc času na obrat a další úkony související s údržbou, úklidem či skladněním,“ vysvětlila změnu nedávno Tereza Ptáčková, manažerka mezinárodních projektů RegioJetu.

Několik dnů před startem provozu je podle RegioJetu polovina kapacita vlaků do Chorvatska vyprodána. Vlaky doplní přímá autobusová linka Praha – Split, na které budou autobusy během letních prázdnin jezdit denně.

Tagy Chorvatsko RegioJet vlaky do Chorvatska
70 komentářů