RegioJet projel na Smíchově návěst Stůj, od vlaku SŽDC zůstal 37 metrů

Mimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov. Vlak RegioJetu projel návěst Stůj, od srážky s drezínou SŽDC ho dělilo 37 metrů. Foto: Drážní inspekceMimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov. Vlak RegioJetu projel návěst Stůj, od srážky s drezínou SŽDC ho dělilo 37 metrů. Foto: Drážní inspekce

Železniční provoz v Praze dnes výrazně komplikovala ranní mimořádná událost na Smíchově. Vlak RegioJetu bez cestujících dnes v 9.01 projel

Železniční provoz v Praze dnes výrazně komplikovala ranní mimořádná událost na Smíchově. Vlak RegioJetu bez cestujících dnes v 9.01 projel návěstidlo zakazující jízdu a vjel do postavené vlakové cesty služebnímu vlaku SŽDC. Kvůli tomu byl provoz mezi hlavním nádražím a Smíchovem výrazně omezen, některé vlaky musí jezdit oklikou nebo končí svoji jízdu jinde.

Vlaky zastavily 37 metrů od sebe, událost je bez následků. Zahájili jsme vlastní šetření této události,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje jde s největší pravděpodobností o chybu strojvedoucího. „Naštěstí nedošlo k ohrožení bezpečnosti cestujících, jednalo se o manipulační jízdu prázdné soupravy,“ řekl Ondrůj. Strojvedoucího firma postavila okamžitě mimo službu. „Na základně výsledku vyšetřování budou vyvozeny další důsledky. Bezpečnost provozu a dodržování předpisu je pro nás absolutní prioritou a v souladu s tím budeme postupovat,“ dodal Ondrůj.

Podle stránek Českých drah a jejich informací o mimořádnostech byl provoz mezi hlavním nádražím a Smíchovem zcela zastaven. Rychlíky a expresy mezi Prahou a Plzní jedou odklonem přes Krč, vynechávají stanici Praha – Smíchov. Osobní vlaky linky S7 končí a začínají na Smíchově. Po 14. hodině došlo k plnému obnovení provozu.

Mimořádných událostí na české železnici letos výrazně přibylo, za první dva měsíce letošního roku jejich počet stoupl o 36 %.

Mimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov. Vlak RegioJetu projel návěst Stůj, od srážky s drezínou SŽDC ho dělilo 37 metrů. Foto: Drážní inspekceMimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov. Vlak RegioJetu projel návěst Stůj, od srážky s drezínou SŽDC ho dělilo 37 metrů. Foto: Drážní inspekceMimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov.  Foto: Drážní inspekceMimořádná událost ve stanici Praha - Smíchov. Vlak RegioJetu projel návěst Stůj, od srážky s drezínou SŽDC ho dělilo 37 metrů. Foto: Drážní inspekceZastávka MHD v Brně na Moravském náměstí.
Autor: R-bahn – Vlastní dílo, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73018477
Tagy projetí návěstidla RegioJet Top
92 komentářů