RegioJet přidává spoje do Chorvatska, vlaky pojedou denně

Vlak RegioJetu s lokomotivou Traxx. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu s lokomotivou Traxx. Pramen: RegioJet

RegioJet dnes oznámil navýšení počtu vlakových spojů do Chorvatska a Slovinska. Od 11. července budou vlaky k Jadranu jezdit každý

RegioJet dnes oznámil navýšení počtu vlakových spojů do Chorvatska a Slovinska. Od 11. července budou vlaky k Jadranu jezdit každý den; dosud byla ohlášená frekvence třikrát týdně. První spoj vyjede z Prahy v úterý, pro nástup a výstup zastaví v Pardubicích, Brně, Břeclavi a Bratislavě.

Na spojích budou v provozu soupravy s kapacitou až 560 cestujících. Na konečné v Rijece mohou cestující využít návazných autobusových spojů do přibližně třicítky destinací na chorvatském pobřeží. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje se k dnešku prodalo přibližně 30 tisíc jízdenek, řada spojů (včetně prvního) je prý vyprodána.

Za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující od 590 Kč/22 eur, za lehátko ve spacím voze zaplatí od 790 Kč/30 eur. V ceně jízdenky je rezervace místa, káva a malá snídaně ráno před příjezdem do Rijeky.

Vlak pojede jako noční spoj. Na provozu spolupracuje RegioJet s Chorvatskými železnicemi (HŽ), Slovinskými železnicemi (SŽ) a maďarskou společnosti Continental Railway Solution.

Tagy RegioJet Top vlakem do Chorvatska
205 komentářů