RegioJet přidá spoje do Berlína a otevře tam pokladnu. Zavede linku Vídeň – Krakov

Autobus Irizar i8 v barvách RregioJetu. Autor: RegioJetAutobus Irizar i8 v barvách RregioJetu. Autor: RegioJet

Dopravce RegioJet od července rozšíří své působení v mezinárodní dopravě, když posílí autobusovou linku mezi Prahou a Berlínem a nově

Dopravce RegioJet od července rozšíří své působení v mezinárodní dopravě, když posílí autobusovou linku mezi Prahou a Berlínem a nově zavede spoj Vídeň – Krakov. Na berlínskou linku přidá dva spoje v každém směru, každý den tak bude vypravovat deset párů.

„Velkou část dne pojedou naše spoje na této trase v hodinovém intervalu. Linka Praha – Drážďany – Berlín a zpět se tak stává naší nejsilnější mezinárodní autobusovou linkou s největším rozsahem spojů a počtem přepravených cestujících,“ uvedla obchodní ředitelka autobusové dopravy RJ Marcela Hamříková.

Podle ní firma vychází vstříc mezinárodní poptávce i rostoucímu zájmu Němců o vnitrostátní přepravu. RegioJet na lince konkuruje německému Flixbusu. „Němečtí cestující na lince Drážďany – Berlín jsou rádi, že mohou využívat našich služeb, protože jinak by platili mnohem dražší jízdné,“ doplnila Hamříková. RegioJet v polovině července rovněž otevře na berlínském centrálním autobusovém nádraží vlastní prodejní místo, dosud zde má jen provizní prodejce. Totéž chce uskutečnit od října i na hlavním nádraží v Drážďanech.

Další novinkou, která startuje 1. července, je autobusová linka Vídeň – Brno – Olomouc – Ostrava – Krakov. Jde o prodloužení stávající autobusové linky mezi Krakovem a Ostravou až do Brna a Vídně. V Ostravě zůstane zachován přestup mezi autobusem a vlaky RegioJetu ve směru z/do Prahy.

Spoje na lince budou jezdit jednou denně v každém směru s odjezdem z Vídně v 9:00, z Brna v 11:00, Olomouce ve 12:05 a Ostravy-Svinova ve 13:10. Příjezd do Krakova je v 15:30. V opačném směru pak autobus odjíždí z Krakova v 15:50 hodin s příjezdem do Ostravy v 18:15, do Olomouce v 19:25, do Brna ve 20:30 a do Vídně ve 22:15.

Tagy autobusy Berlín Krakov linky RegioJet Vídeň
16 komentářů