RegioJet převzal poslední letošní lokomotivu Traxx, poprvé jela do Opavy

Bombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJetBombardier Traxx ve flotile RegioJetu. Autor: RegioJet

Bombardier v pátek završil letošní dodávku lokomotiv Traxx pro RegioJet. Dopravce v pátek převzal od výrobce čtvrtý objednaný stroj, do

Bombardier v pátek završil letošní dodávku lokomotiv Traxx pro RegioJet. Dopravce v pátek převzal od výrobce čtvrtý objednaný stroj, do provozu jej poprvé nasadil v neděli na vlaku z Prahy do Opavy, v pondělí ráno pak jela lokomotiva zpět.

První dva Traxxy převzal RegioJet už v dubnu, třetí byl poprvé nasazen 12. září na vlaku z Prahy do Vídně. RegioJet nasazuje nové lokomotivy primárně na spoje do Vídně a Bratislavy a také na hmotnostně náročné spoje do Košic.

Nasazení Traxxů umožnilo žlutému dopravci ukončit pronájem jedné (nežluté) lokomotivy Vectron. Aktuálně RegioJet provozuje pět lokomotiv Siemens Vectron, čtyři lokomotivy Bombardier Traxx a devět lokomotiv Škoda.

Podle dřívějších informací má RegioJet objednáno u Bombardieru celkem osm lokomotiv (včetně čtyř už dodaných), na dalších 20 má opci. „Otázku odběru dalších lokomotiv chceme vyřešit do konce roku,“ doplnil mluvčí Aleš Ondrůj.

Tagy bombardier lokomotiva RegioJet Traxx
58 komentářů