RegioJet předělal palubní menu. Po šesti letech zdražil, přidal nové jídlo
Soukromý dopravce RegioJet změnil nabídku svého palubního občerstvení. Do nabídky přidal nová jídla, v byznys třídě začne nově nabízet cestujícím
Soukromý dopravce RegioJet změnil nabídku svého palubního občerstvení. Do nabídky přidal nová jídla, v byznys třídě začne nově nabízet cestujícím sekt. U některých položek došlo ke zdražení.
Nově si tak cestující připlatí za croissanty (místo 20 nově 25 Kč), sushi set z podražil z 80 na 90 Kč, koláč Quiche z 55 na 60 korun. Jde o první velkou úpravu cen směrem nahoru za šest let. „Všechny případné posuny cen vždy vycházejí pouze z toho, že se za dobu provozu vlaků RegioJet zvýšily náklady na dodávky příslušného druhu občerstvení,“ řekl mluvčí firmy Aleš Ondrůj.
Firma také poprvé v palubním průvodci, který je kvůli startu linky do Vídně poprvé i v němčině, upozorňuje cestující, že stevard či stevardka může mít na starosti více vozů, než jeden. Řada cestujících si totiž stěžuje, že obsluha trvá někdy příliš dlouho.
Cestující v nabídce nově objeví ale i nová jídla: salát Waldorf s krůtím masem a vlašskými ořechy, kuskus s pečenou zeleninou nebo chia smoothie mango & granátové jablko. V Business Class bude dopravce nově nabízet zdarma sušenky a u nápojů na výběr mezi džusem a sektem.
RegioJet postavil svůj byznys částečně i na nabídce občerstvení zdarma nebo velmi nízkých cen. „I nadále RegioJet nabízí veškeré občerstvení za nejlepší ceny na trhu s velmi nízkou nebo nulovou marží. Naším cílem je, aby cestující dávali přednost nákupu občerstvení na palubě během cesty – a to díky pestrosti a zajímavosti nabídky, stejně jako díky nejlepším cenám,“ dodal Ondrůj.
Podle poslední výroční zprávy za rok 2015 RegioJet na jídle prodělává. Ročně na palubě prodá jídlo za 68 milionů korun, náklady na jeho pořízení jsou zhruba o tři miliony korun vyšší.