RegioJet plánuje na léto plný provoz včetně vlaků do Budapešti. Spustil předprodej

Vlak RegioJetu na pražském Hlavním nádraží. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu na pražském Hlavním nádraží. Pramen: RegioJet

RegioJet předpokládá, že v červenci se počet cestujících vrátí na předcovidovou úroveň.

Železniční společnost RegioJet počítá na léto s provozem všech spojů podle jízdního řádu, tedy bez „covidových“ mezer. Počínaje 13. červnem obnoví i spojení Praha – Brno – Vídeň – Budapešť. Firma dnes oznámila spuštění prodeje jízdenek na období od 13. června do 4. září.

Žlutý dopravce nyní provozuje zhruba 80 procent vlaků oproti plánovanému jízdnímu řádu. Podle mluvčího Aleše Ondrůje přitom registruje vlnu návratů cestujících. Nárůst každý týden činí až 25 procent. „V červenci předpokládáme, že se počty cestujících vrátí na předcovidovou úroveň,“ doplnila ředitelka vlakové a autobusové dopravy Ivana Sachsová.

Firma chce v následujících dnech vrátit do provozu většinu zbývajících pozastavených spojů, včetně nočního vlakového spoje RJ 1021 / RJ 1020 Praha – Ostrava – Žilina – Košice a zpět. Poprvé vyjede noční spoj RJ 1021 v pátek 7. května ve směru Praha – Košice. V neděli 9. května pojede spoj RJ 1020 v opačném směru a od pátku 14. května (resp. soboty 15. května) pak budou tyto spoje jezdit denně.

Od 7. května pojede denně v trase Praha (14:30) – Návsí (19:04) spoj RJ 1011, a také od 7. května v trase Havířov (18:24) – Praha (22:22) pojede denně večerní spoj RJ 1018. Doposud tyto spoje jezdily pouze v páteční a nedělní špičky.

Provoz normalizuje i Leo Express. Od pátku 14. května obnoví částečně provoz svých linek z Prahy do Košic. Spoje budou jezdit zpočátku před a během víkendů. „Další navyšování spojů bude reagovat na poptávku cestujících,“ doplnil mluvčí Emil Sedlařík. Leo Express plánuje obnovit provoz dvou zpátečních spojů denně, a to především o prázdninách. Počítá přitom se zájmem českých turistů o Slovensko.

Tagy LEO Express obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet
46 komentářů