RegioJet odložil start vlaků do Budějovic o dva měsíce, kvůli výlukám

Lokomotiva Vectron, Praha Smíchov společné nádraží, foto: RegioJetLokomotiva Vectron, Praha Smíchov společné nádraží, foto: RegioJet

Společnost RegioJet odložila vstup na trať Praha – České Budějovice. Žluté vlaky měly na novou linku poprvé vyjet 14. dubna,

  1. Společnost RegioJet odložila vstup na trať Praha – České Budějovice. Žluté vlaky měly na novou linku poprvé vyjet 14. dubna, novým termínem je nyní 9. červen. Nicméně i ten se podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje ještě může změnit.

Jako důvod odkladu firma uvádí výluky, které mezi Olbramovicemi a Chotovinami probíhají kvůli stavbě koridoru. „Hned od začátku provozu by cestující museli být v části trasy přepravováni autobusy. To by výrazně zkomplikovalo cestování a ve srovnání s přímým spojením autobusy Regiojet by přestupování mezi vlakem a náhradní autobusovou dopravou zákazníkům mezi Prahou a Českými Budějovicemi žádné větší pohodlí ani rychlost nenabídlo,“ uvedl Ondrůj.

Vstup vlaků RegioJetu na jihočeskou linku byl naplánován přímo doprostřed pětitýdenní nepřetržité výluky. Správa železniční dopravní cesty ji naplánovala na 28 dní v termínu od 30. března do 26. dubna. Cestujícím přitom komplikují život i série menších denních výluk.

RegioJet bude na jih Čech jezdit zatím jednou denně. Z Prahy vyjede v 9:01, v Českých Budějovicích bude po zastávce v Táboře v 11:06. Zpět odjede ve 12:55 s příjezdem ve 14:56. Zároveň půjde i o alternativní přímé vlakové spojení Českých Budějovic a Brna přes Prahu.

Tagy Praha - České Budějovice RegioJet Top
75 komentářů