RegioJet odložil plánovaný prodej jízdenek na vlak do Chorvatska, finalizuje jízdní řád

Vlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej GruchalákVlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej Gruchalák

Soukromý dopravce RegioJet o několik dní odkládá plánovaný start prodeje nové vlakové linky z Prahy do chorvatské Rijeky. Důvodem je

Soukromý dopravce RegioJet o několik dní odkládá plánovaný start prodeje nové vlakové linky z Prahy do chorvatské Rijeky. Důvodem je finalizace jízdního řádu kvůli chystaným výlukám ve Slovinsku.

Prodej jízdenek měl zahájit dnes. „RegioJet ještě projednává se svými zahraničními partnery finální časy jízdních řádů spojů do chorvatské Rijeky. Souvisí to s jízdou vlaku na území mimo ČR a také s možným navýšením kapacity spojů s ohledem na masivní odezvu ze strany potenciálních cestujících,“ uvedl RegioJet na svých stránkách.

Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje by měl začít prodej v příštích dnech, konkrétní datum firma nestanovila.

Nové spojení má začít jezdit od 30. června třikrát týdně až do 25. září. Vlak bude zastavovat v Praze, Pardubicích, Brně, Břeclavi a v Bratislavě. Kromě Rijeky budou mít cestující možnost vystoupit ve slovinské Lublani. Ceny budou začínat na 590 Kč za místo k sezení, v lůžkovém kupé od 790 Kč.

Přímé spojení s Jadranem bude v provozu třikrát týdně, z Česka bude odjíždět v úterý, pátek a v neděli. V Rijece budou navazovat autobusy RegioJet do jednotlivých měst a letovisek u Jaderského moře, celkem půjde o třicet destinací. Jízdenka na autobus bude stát od 200 korun.

Tagy Chorvatsko Praha - Rijeka RegioJet
41 komentářů