RegioJet odhalil ceník jízdenek na vlak do Chorvatska, začne na 590 Kč

Siemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJetSiemens Vectron v reklamním polepu na film 3Bobule. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet odhalila první detaily o svém novém železničním spojení mezi Prahou a chorvatskou Rijekou. Vlak bude zastavovat i v

Společnost RegioJet odhalila první detaily o svém novém železničním spojení mezi Prahou a chorvatskou Rijekou. Vlak bude zastavovat i v Bratislavě, dopravce překvapil zejména cenou: místo k sezení vyjde už na 590 korun za jednu cestu, v lůžkovém kupé na 790 Kč.

Vyplývá to z informací, které firma zveřejnila na svých stránkách.  Základní akční cena je výrazně nižší, než za kolik například RegioJet jezdil loni do Chorvatska autobusem, nejlevnější zpáteční jízdenky vycházely na 1 490 Kč. Dopravce zatím neuvádí, kolik akčních jízdenek bude k dispozici a jaké budou její podmínky, u mezinárodních autobusových linek obvykle nešlo akční jízdenku bezplatně měnit na jiný termín.

RegioJet dosud nezveřejnil kompletní jízdní řád, z trasování je ale zřejmě, že firma zastaví jednak v Bratislavě, tak i ve slovinské metropoli Lublani. V Česku vlak zastaví v Pardubicích, Brně a Břeclavi.

Nové spojení bude v provozu třikrát týdně, z Česka bude odjíždět v úterý, pátek a v neděli. Začne 30. června, skončí 25. září. V Rijece budou navazovat autobusy RegioJet do jednotlivých měst a letovisek u Jaderského moře, celkem půjde o třicet destinací. Jízdenka na autobus bude stát od 200 korun. Prodej jízdenek začne 9. června.

Předběžný jízdní řád

Praha hl. n. 17:20

Pardubice hl. n. 18.15

Brno hl. n. 19.48

Břeclav 20.23

Bratislava hl. st. 21.15 (předběžný čas odjezdu)

Příjezd do Lublaně bude mezi 5.00 – 6.00 hodinou ranní a do Rijeky kolem 8.00 hodiny ranní. V opačném směru budou vlaky z Rijeky odjíždět v podvečerních hodinách kolem 18.00 hodiny, z Lublaně pak po 21.00 hodině a příjezd do SR a ČR bude druhý den ráno – do Prahy spoj dorazí v 8.42 hodin.

Tagy Chorvatsko RegioJet Top vlakem do Chorvatska
160 komentářů