dpp

RegioJet nasadil na dálkové linky „růžovky“ po modernizaci, jezdí ve třídě Relax

Interiér vozu Bm1xx po modernizaci. Foto: RegioJetInteriér vozu Bm1xx po modernizaci. Foto: RegioJet

Modernizace čeká i velkoprostorové vozy pro třídu lowcost.

Společnost RegioJet zařadila první vůz řady Bm1xx přezdívaný „růžovka“ do provozu s modernizovaným interiérem. Místa do nich prodává do třídy Relax. Jde o vagóny, které dříve jezdily u Deutsche Bahn.

Nasazení nového vozu vyplývá z rezervačního systému, potvrdila ho mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. „Úspěšně byla do provozu nasazena jedna nově zmodernizovaná Růžovka a práce na dalších vozech jsou v plném proudu. Další budou připraveny k výjezdu v průběhu léta. Následně zahájíme postupnou sériovou modernizaci celé flotily Růžovek,“ uvedla mluvčí. Přezdívka Růžovka vznikla z růžového potahu sedaček, se kterými vozy jezdily u DB. RegioJet modernizuje celkem 30 těchto vozů. Vybavil je sedačkami Fainsa v uspořádání 2 + 1. Kapacita je 54 míst.

RegioJet současně chystá modernizaci dalších velkoprostorových vozů. Ty nasazuje ve třídě lowcost a poznat je lze jednoduše: jezdí stále v původním bílo-červeném nátěru DB. Jedná se o řady Bpmz 20-91 a 29-91. „Zatím je provozujeme v původním nátěru z důvodu ověření spolehlivosti samotných vozů. V blízké budoucnosti se tyto vozy dočkají dalších vylepšení, včetně instalace wifi a aplikace korporátního nátěru či polepu,“ dodala Janoušek Kostřicová.

Tagy RegioJet
144 komentářů