RegioJet na lince R8 zvyšuje ceny, služby rozdělil do tří kategorií a zavedl časové jízdenky

Vlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJet

Železniční dopravce RegioJet upravuje počínaje dneškem rozsah služeb a ceny na rychlíkové lince R8 Brno – Přerov – Ostrava –

Železniční dopravce RegioJet upravuje počínaje dneškem rozsah služeb a ceny na rychlíkové lince R8 Brno – Přerov – Ostrava – Bohumín. Firma začala s prodejem časových jízdenek, rozdělila služby do tří úrovní a zvýšila ceny. Zdůvodňuje to tím, že skončilo období zaváděcího jízdného, kdy se služby ještě ladily.

Uspořádání tříd na lince R8 RegioJet nově sjednotil se svými ostatními spoji, nabídne tak fakticky tři třídy: Business (1. třída), Standard (2. třída) a Low-cost (2. třída). Nová na lince je třída Standard, která je ve voze číslo 2, případně z části i ve voze číslo 3. Cestující tam dostanou kávu, vodu a tisk zdarma.

Časové jízdenky jsou v prodeji ode dneška. Prodávají se ve variantách pro sedm, 30 a 90 dnů, jsou platné ve třídě Low-cost (2. tř.) a umožňují neomezený počet jízd na zvolené trase. Časové jízdenky jsou v prodeji také ve variantách se státem nařízenými slevami ve výši 75 % pro mládež, studenty či seniory.

Například 30denní časová jízdenka pro cestování z Přerova do Brna vyjde na 2814 Kč (7denní 804 Kč, 90denní 7437 Kč), z Hranic na Moravě do Ostravy na 1701 Kč (7denní 486 Kč, 90denní 4496 Kč). Podle RegioJetu by ceny měly odpovídat traťovým jízdenkám ČD ve variantě s 25% slevou.

Zavedením novinek považuje RagioJet za skončené „období zaváděcích cen,“ kdy kvůli absenci některých služeb držel ceny „na snížené úrovni“. Nové ceny jsou vyšší a budou se také odvíjet od toho, zda cestující jede ve špičce, či mimo ni. „Základní nejnižší cenová úroveň přitom ve 2. třídě Low-cost u většiny spojů zůstává na stávající cenové úrovni jízdného; vyšší ceny jsou pak v době tzv. přepravní špičky,“ uvedla firma.

Zdražení už je v systému vidět. Zatímco při rozjezdu linky v prosinci stála jízdenka Brno – Ostrava stovku, dnes nejlevnější vyjde na 114 korun. Cesta Brno – Přerov vyšla původně na 55 korun, dnes na 74 korun.

Tagy ceny jízdenek Linka R8 Brno - Bohumín RegioJet Top
252 komentářů