RegioJet chystá na léto vlaky do Chorvatska, pojedou třikrát týdně

Vlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej GruchalákVlak Regiojetu v čele s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: Timotej Gruchalák

Společnost RegioJet obnoví přímé železniční spojení Česka s Jaderským mořem. Na konci června chce spojit Česko s chorvatským městem Rijeka,

Společnost RegioJet obnoví přímé železniční spojení Česka s Jaderským mořem. Na konci června chce spojit Česko s chorvatským městem Rijeka, kde pak chce mít i síť návazných spojů pro cesty do jednotlivých letovisek na pobřeží.

Plán dnes potvrdil mluvčí firmy Aleš Ondrůj. „První spoj by předběžně měl vyjet 30. 6. 2020 – jezdit by měl v obou směrech minimálně 3x týdně s odjezdy z ČR v úterý, pátek a neděli. V provozu bude až do druhé poloviny září,“ řekl Ondrůj.

RegioJet plánuje spoj jako noční vlak. Dopravce slibuje, že tím nabídne „nejvýhodnější a nejpohodlnější možnost, jak se dostat z Česka na Jadran“. Do Rijeky přesune firma i část svých autobusů, které budou rozvážet cestující dál po pobřeží.

RegioJet plánuje upřesnit veškeré detaily během následujících dnů, kdy chce zahájit prodeje jízdenek a také oslovit cestovní kanceláře a agentury s nabídkou přepravy jejich klientů. Na palubě by měl být tradiční standard služeb z vlaků RegioJetu. Dopravce požádal o přidělení tras, jízdní řád chce zveřejnit v příštích dnech. Předběžný plán je odjezd kolem 17. hodiny z Prahy a příjezd do Rijeky kolem 9. hodiny ráno.

K Jadranu jezdily naposledy přímo České dráhy. Spojení do Splitu ale před několika lety zrušily.

RegioJet zároveň spustil prodej jízdenek na letošní letní sezónu pro cestování v rámci České republiky. V prodeji jsou vnitrostátní vlakové spoje na období až do 5. září. „Vidíme velký zájem o letní spoje a cestování v letošním létě. Řada zákazníků si již nyní rezervuje jízdenky na své letní cesty v očekávání velké poptávky po domácí turistice během letošního léta,“ dodal Ondrůj.

Tagy Chorvatsko RegioJet Top vlakem do Chorvatska
247 komentářů