RegioJet chce jezdit mezi Krakovem a Varšavou, žádá úřad o povolení

Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

RegioJet plánuje jezdit mezi Varšavou a Krakovem dvakrát denně.

Společnost RegioJet chce od prosince letošního roku vstoupit kromě spojení Česka a Rakouska s Polskem i do tamější vnitrostátní dopravy.

Polskému drážnímu úřadu (UTK) podal žádost o přidělení kapacity pro spojení Krakov – Varšava. Mezi oběma městy hodlá jezdit dvakrát denně. UTK zahájení řízení oznámil na svých stránkáchsvých stránkách.

Úřad teď může provést takzvaný test hospodářské vyváženosti, kdy bude zkoumat, zda nebude mít vstup nového dopravce na trasu dopad na současný provoz PKP Intercity. Stane se ale jen tak, pokud o to polský státní dopravce zažádá.

RegioJet již dříve získal licenci pro provoz v Polsku, ten ale dosud nezahájil. Do Polska jezdí na vlastní licenci český Leo Express.

Mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj potvrdil, že firma zájem o polský trh má. „RegioJet se chystá na další expanzi ve střední Evropě. Polsko je pro RegioJet další zemí, kde plánujeme postupně rozvíjet naše aktivity, a to jak na mezinárodních, tak postupně i vnitrostátních spojích. I zde chceme cestujícím nabízet nejlepší služby za nejvýhodnější ceny,“ řekl Ondrůj.

Tagy Polsko RegioJet
92 komentářů