Rakušané zmodernizují pohraniční nádraží Summerau, práce omezí provoz

Nádraží Summerau. Autor: Linzer – selbst fotografiert, www.Nikitak.de.tl, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9663501Nádraží Summerau. Autor: Linzer – selbst fotografiert, www.Nikitak.de.tl, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9663501

Stanice se dočká především nového nástupiště, které má zajistit bezbariérový nástup a výstup.

Rakouské spolkové dráhy (ÖBB) zahájily modernizaci pohraničního nádraží Summerau na trati České Budějovice – Linec. Stanice se dočká především nového nástupiště, které má zajistit bezbariérový nástup a výstup.

S novým nástupištěm vzniknou i kryté čekárny, instalován bude moderní informační systém. Práce by měly skončit v říjnu, vyjdou na 11,4 milionu eur (cca 270 mil. Kč). Neobejdou se přitom bez omezení pro cestující.

Nádraží Summerau po modernizaci, vizualizace. Pramen: ÖBB-3d-SchmiedeNádraží Summerau. Autor: Linzer – selbst fotografiert, www.Nikitak.de.tl, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9663501Railjet Českých drah v pohraniční stanici Summerau. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářCityShuttle ÖBB, osobní vlak České Budějovice - Linec. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTrať 196 České Budějovice - Linec, přejezd u Bujanova. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Od 18. března do 10. dubna nebudou ve stanici zastavovat vlaky. Cestující do a ze Summerau budou muset využít doplňkových autobusů, které budou jezdit mezi Summerau a Freistadtem. To se týká i cestujících z České republiky.

Rakušané pracují na vylepšení nádraží, která leží mezi Lincem a Summerau, od roku 2017. Zhruba 60 kilometrů dlouhou trať nazývají Summerauerbahn.

V budoucnu má ve spolupráci s českou stranou dojít i na vylepšení samotné tratě mezi Budějovicemi a Lincem. Správa železnic a ÖBB připravují společnou studii proveditelnosti.

Tagy ÖBB Rakousko Summerau trať České Budějovice - Linec
57 komentářů