Rakousko čeká v pondělí železniční stávka, ovlivní i provoz v Česku

ČD railjet ve stanici Wien Hbf, zdroj: České dráhyČD railjet ve stanici Wien Hbf, zdroj: České dráhy

Dvouhodinová stávka má v pondělí ochromit provoz na rakouské železnici. Protest rakouských zaměstnanců v dopravě bude mít dopad i na

Dvouhodinová stávka má v pondělí ochromit provoz na rakouské železnici. Protest rakouských zaměstnanců v dopravě bude mít dopad i na provoz vlaků v Česku u vlaků ve směru Břeclav – Praha a Horní Dvořiště – Praha. Komplikace mohou čekat cestující Českých drah i RegioJetu.

V době stávky bude v Rakousku kompletně zastaven provoz od 12 do 14 hodin. „Přímý vliv bude asi na 8 až 9 vlaků dálkové dopravy a zhruba 11 vlaků regionální dopravy,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Výstražnou dvouhodinovou stávku vyhlásili zaměstnanci v dopravě kvůli nesouhlasu s navrhovaným navýšením mezd. 

České dráhy ani RegioJet ale dosud neznají přesné dopady. „Přesná opatření pro stávku v Rakousku bohužel bude možné dotáhnout až v pondělí dopoledne. Kolegové z ÖBB totiž nebudou znát seznam stávkujících. Na webu ČD jsme tedy zatím zveřejnili alespoň pravděpodobně dotčené vlaky,“ dodal Joklík.

Opatření pro provoz budou ČD připravovat ve spolupráci s ÖBB. Informace pro veřejnost budou zveřejňovány na webu ČD v sekci „mimořádnosti v zahraničí“.

Také RegioJet čeká na informace o stávce. Jeho vlaky táhnou v Rakousku lokomotivy se zaměstnanci společnosti Graz-Köflacher Bahn, kteří také stávkují. „Detaily se budou dále upřesňovat v průběhu víkendu případně až během pondělního rána. V návaznosti na to budou také známa případná omezení provozu spojů RegioJet na trase Praha – Brno – Břeclav – Vídeň a zpět. Ihned, jakmile budeme mít k dispozici jakékoli přesnější informace, zveřejníme je zde a současně budeme informovat naše zákazníky také prostřednictvím SMS,“ uvedl RegioJet na facebooku.

Tagy omezení provozu kvůli stávce v Rakousku stávka železničářů v Rakousku
22 komentářů